• New

UNESCO Van Nelle Vijfje - Verzilverd Nederland UNC 5 Euro 2015

€ 8,95

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 1-3 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Nederland
Jaar
2015
Valuta
Euro
Nominale waarde
5,00
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
UNC
Oplage
203.000
Gewicht (g)
10,50
Diameter (mm)
29,00

Omschrijving

Het Van Nelle Vijfje is een verzilverde 5 euro Herdenkingsmunt. Deze munt in Ongecirculeerde kwaliteit heeft als thema de Van Nelle fabriek.
Op de voorzijde zien we Koning Willem-Alexander twee keer afgebeeld. Schuin voor het grote portret zien we het Koninklijk Wapen. Langs de bovenrand een klein silhouette gevolgd door de tekst "WILLEM ALEXANDER KONING DER NEDRLANDEN".
Op de achterzijde staat een grafische afbeelding van de Van Nelle fabriek met langs de rand tabaksbladeren. Onder de fabriek de tekst "DE VAN NELLE FABRIEK", "NEDERLANDS WERELDERFGOED", "2015" en midden onder "5 EURO".

De voormalige Van Nelle fabriek aan de Delfhavense Schie in Rotterdam is het belangrijkste industriële rijksmonument van Nederland. Tot 1995 werden hier koffie, thee en tabak geproduceerd, maar tegenwoordig biedt het gebouw onderdak aan verschillende bedrijven. Het iconische gebouw werd in 2014 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Nu is het voormalige koffie-, thee- en tabaksbedrijf het onderwerp van de laatste officiële herdenkingsmunt van 2015. Het Van Nelle Vijfje is de vierde uitgifte in de UNESCO Werelderfgoedreeks. De Van Nelle-fabriek is een van de hoogtepunten van de Nederlandse industriële architectuur. Tijdens de opening in 1930 werd het zelfs een 'gedicht in staal en glas' genoemd. Het Van Nelle Vijfje is ontworpen door Kianoosh Motallebi. De munt bevat moderne munttechnieken, zoals micro-raster, en het officiële UNESCO-logo.