Filteren op

Metaal

Kwaliteit

Beschikbaar

Prijs

  • € 5,00 - € 579,00

KNRM

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

De uitlevering van het KNRM Vijfje vindt plaats na 25 april 2024. Bedankt voor uw geduld.

200 Jaar KNRM Vijfje kopen

Het Ministerie van Financiën brengt jaarlijks twee speciale herdenkingsmunten uit voor verzamelaars. In 2024 is één van deze munten gewijd de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De KNRM is opgericht op 11 november 1814. Sindsdien verleent de vrijwilligersorganisatie geheel belangeloos hulp aan mensen en schepen langs de Nederlandse kust. Te allen tijde, 365 dagen per jaar en 24 uur per dag, staan de vrijwilligers klaar om anderen te helpen. Soms met gevaar voor eigen leven.

De Herdenkingsmunt wordt geslagen in verschillende uitvoeringen: Van zwaar verzilverd tot 21,6 karaat goud. Er is dus voor elk wat wils. De oplage van elke uitvoering is echter strikt gelimiteerd. De oplage van het gouden 200 Jaar KNRM Tientje bijvoorbeeld is beperkt tot slechts 750 exemplaren wereldwijd, en van de Zilver Proof munt worden slechts 3.500 exemplaren uitgegeven.

Ontwerp 200 Jaar KNRM Vijfje

Op het schitterende 200 Jaar KNRM Vijfje ziet u het silhouet van een reddingsboot, varend over een woelige en golvende zee. Deze golven lijken te bewegen wanneer u de munt draait en dat zorgt voor een verbluffend effect. Op de andere zijde van de munt laat de zee zich van een andere kant zien. Koning Willem-Alexander kijkt namelijk uit over de rustige kust van de Noordzee.