• New

Piet Mondriaan Vijfje in Coincard Nederland B.U. 5 Euro 2022

€ 12,50

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 1-3 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Nederland
Jaar
2022
Valuta
Euro
Nominale waarde
5,00
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
B.U.
Oplage
12.500
Gewicht (g)
10,50
Diameter (mm)
29,00

Omschrijving

Wie aan Piet Mondriaan denkt, denkt meteen aan het karakteristieke lijnenspel met primaire kleuren dat de kunstenaar zo bekend en wereldberoemd heeft gemaakt. In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren. Daarom wordt er een munt uitgegeven om deze revolutionaire kunstenaar te eren. Horizontale en verticale lijnen zijn het basisprincipe in zijn werk: dit wordt dan ook gebruikt als uitgangspunt voor het ontwerp van de munt.
Op de voorzijde van de munt staat een portret van Koning Willem-Alexander. Aan de linkerkant staat van boven naar beneden de tekst 'Koning der Nederlanden'. Aan de onderkant staat de tekst 'Willem-Alexander'. De twee lijnen met tekst kruisen elkaar: dit is een verwijzing naar het werk van Mondriaan. Links op de voorzijde staan het muntteken en het privaatmerk.
De keerzijde heeft ook een horizontale en verticale beweging. De twee lijnen op de fond kruisen elkaar aan de onderkant. De tekst volgt deze lijnen. In de ene richting staat het jaartal 1872, het geboortejaar van Mondriaan. In de andere richting staat het jaar 2022, het jaar van 150 jaar Piet Mondriaan. De horizontale lijn is dikker, om meer betekenis te geven aan de compositie en de naam Piet Mondriaan die erboven staat.