• New

The Royal Tudor Beast - The Panther of Seymour Verenigd Koninkrijk B.U. 5 Pond 2022

€ 24,95
Allerlaatste exemplaren (OP=OP!)

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 1-3 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2022
Valuta
Pond
Nominale waarde
5,00
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
B.U.
Gewicht (g)
28,28
Diameter (mm)
38,61

Omschrijving

Met de 'Royal Tudor Beasts Collection' brengt de Britse Koninklijke munt een eerbetoon aan het Huis Tudor. Deze Engelse dynastie bekleedde het koningschap van Engeland en Wales van 1485 tot 1603. Daarnaast regeerde de Tudors over Ierland van 1541 tot 1603. In deze periode groeide Engeland uit tot een machtige natie en werd de basis gelegd voor het Britse koloniale imperium.

Op elke munt in de serie staat een heraldisch beest van het Huis Tudor centraal. De eerste munt, die u nu voordelig kunt bemachtigen, toont de Seymour Panther. De panter werd door Koning Henry VIII aan zijn aanstaande echtgenote, Jane Seymour, geschonken. Het vurige beest, afgebeeld met vlammen uit zijn mond en oren, staat symbool voor het vredige huwelijk tussen de Koning en Koningin.

De Seymour Panther munt is geslagen in de hoge kwaliteit Brilliant Uncirculated. Om deze hoge kwaliteit te waarborgen, is de munt voorzichtig verpakt in een representatieve verzamelverpakking. Deze Engelstalige verpakking bevat informatie over het onderwerp, het ontwerp en de ontwerper.