• New

Koningin Elizabeth II Herdenkingsmunt Verenigd Koninkrijk Zilver Proof 5 Pond 2022

€ 109,95

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 1-3 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2022
Valuta
Pond
Nominale waarde
5,00
Metaal
Zilver
Fijnheid
0,925
Kwaliteit
Proof
Gewicht (g)
26,16
Diameter (mm)
38,61

Omschrijving

Deze speciale 5 Pond Zilveren munt, in Proof kwaliteit, is uitgegeven als eerbetoon aan de lange regeerperiode van Koningin Elizabeth II. De munt weegt 28 gram en is geslagen in eersteklas Sterling (.925) zilver.

Op de achterkant van de munt staan twee portretten van de in 2022 overleden koningin door John Bergdahl: één in haar jeugd en één later in haar leven. Het bekende 'EIIR' monogram verschijnt tussen de beeltenissen, te midden van decoratieve versieringen. De woorden 'ELIZABETH REGINA' staan erboven met de data van haar regeerperiode '1926-2022' eronder. Op de voorkant van de munt staat het eerste officiële muntportret van de nieuwe Koning, ontworpen door Martin Jennings en persoonlijk goedgekeurd door de vorst. De Koning kijkt naar rechts, in de tegenovergestelde richting van wijlen Koningin Elizabeth II.

Op 8 september 2022 overleed Koningin Elizabeth II op Balmoral Castle in Schotland. Ze was de langst regerende monarch van Groot-Brittannië en heeft gedurende meer dan zeven decennia haar hart en toewijding gegeven aan het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest. Ter ere van deze geliefde en bovenal gerespecteerde koningin, heeft de Britse Koninklijke Munt diverse officiële herdenkingsmunten uitgegeven.