• New
  • Uitverkocht

Kleinste goud - De 7 wonderen - Tuinen van Babylon Salomonseilanden Goud Proof 1 Dollar 2016

€ 79,95
Uitverkocht

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Salomonseilanden
Jaar
2016
Valuta
Dollar
Nominale waarde
1,00
Metaal
Goud
Fijnheid
0,585
Kwaliteit
Proof
Oplage
7.000
Gewicht (g)
0,29
Diameter (mm)
11,00

Omschrijving

Op deze gouden 1 dollar munt staat op de keerzijde een afbeelding van de Hangende tuinen van Babylon. De gouden munt met een goudgehalte van 585/1000 is geslagen in de hoogste Kwaliteit ‘Proof’. Op de voorzijde zien we het portret van Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Langs de rand staan haar naam, het jaartal '2016' en 'Solomon Islands'.

Volgens de overlevering werden ‘De hangende tuinen van Babylon’ in de 6de eeuw v. Chr. gebouwd in opdracht van de Babylonische koning Nebukadnezar. Dit bijzondere gebouw zou hebben gestaan op de plaats van het huidige Bagdad in Irak.
Het imposante bouwwerk moet een bijzonder gezicht zijn geweest in een omgeving die voornamelijk door zand werd bepaald. Het bouwwerk was ongeveer 150 bij 150 meter groot en 30 meter hoog. De tuinen ‘hingen’ als het ware boven de oevers van de rivier de Eufraat.
Hoewel het imposante bouwwerk circa 250 jaar zou hebben bestaan zijn er nooit resten gevonden die het werkelijke bestaan ervan bevestigen. Door de verhalen en legendes rondom deze hangende tuinen zijn zij op de lijst met de zeven klassieke wereldwonderen terecht gekomen.