• New
  • Uitverkocht

Kleinste goud - De 7 wonderen - Kolos van Rhodos Salomonseilanden Goud Proof 1 Dollar 2016

€ 79,95
Uitverkocht

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Salomonseilanden
Jaar
2016
Valuta
Dollar
Nominale waarde
1,00
Metaal
Goud
Fijnheid
0,585
Kwaliteit
Proof
Gewicht (g)
0,29
Diameter (mm)
11,00

Omschrijving

Op deze gouden 1 dollar munt staat op de keerzijde een afbeelding van de Hangende tuinen van Babylon. De gouden munt met een goudgehalte van 585/1000 is geslagen in de hoogste Kwaliteit ‘Proof’. Op de voorzijde zien we het portret van Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Langs de rand staan haar naam, het jaartal '2016' en 'Solomon Islands'.

De gouden munt bevat een afbeelding van de ‘Kolossus van Rhodos’ een enorm beeld van circa 32 meter gemaakt van brons. Volgens de overlevering werd het standbeeld opgericht door de bewoners van het eiland Rhodos. Hoewel er nooit archeologisch bewijs gevonden is dat het bestaan ervan rechtvaardigt, wordt er in oude geschriften veelvuldig naar dit beeld verwezen.
Helaas zijn er geen prenten van dit indrukwekkende bouwwerk gevonden. Men gaat er echter vanuit dat het beeld een jonge man, slechts in een gewaad gekleed is geweest. De afmetingen die genoemd worden variëren van 32-36 meter hoog en het duurde ruim 12 jaar eer het beeld af was.
Veelal werd beweerd dat het beeld wijdbeens op de kop van de haven stond. Dit was in die tijd bouwtechnisch onmogelijk en ook de verwijzingen naar de Mandrakihaven zijn in de loop der tijd ontkracht. De meest waarschijnlijke plaats voor het enorme beeld is een van de heuvelen in of rondom de stad geweest. De Kolossus stond 60 jaar toen een aardbeving het beeld deed wankelen en omvallen op de stad waar het 900 jaar zou hebben gelegen.