• New
  • Uitverkocht

Kleinste Goud - De 7 Wonderen - Pharos van Alexandrië Salomonseilanden Goud Proof 1 Dollar 2013

€ 79,95
Uitverkocht

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Salomonseilanden
Jaar
2013
Valuta
Dollar
Nominale waarde
1,00
Metaal
Goud
Fijnheid
0,585
Kwaliteit
Proof
Oplage
7.000
Gewicht (g)
0,29
Diameter (mm)
11,00

Omschrijving

Op deze gouden 1 dollar munt staat op de keerzijde een afbeelding van het beeld van de ‘Pharos van Alexandrië’. De gouden munt met een goudgehalte van 585/1000 is geslagen in de hoogste Kwaliteit ‘Proof’. Op de voorzijde zien we het portret van Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Langs de rand staan haar naam, het jaartal '2013' en 'Solomon Islands'.

De vuurtoren Pharos is de grootste gebouwde vuurtoren ooit, en tevens enig in zijn soort. Het bouwwerk werd gebouwd door de architect Sostratus en was af in 279 v. Chr.. De basis van de toren was een indrukwekkende 30 bij 30 vierkante meter, waarop de vuurtoren - voor die tijd overweldigend - 113 meter boven de zeespiegel uitsteeg.
De massieve structuur stond op een eilandje bij de ingang van de haven van Alexandrië. In deze drukke haven, waar altijd veel verkeer in- en uitvoer, werd besloten de ingang van de haven te markeren, zodat ook ’s nachts het verkeer veilig de haven in en uit kon bewegen.
De Pharos bleef tot de veertiende eeuw na Chr. grotendeels intact. Ergens voor de twaalfde eeuw raakte hij zwaar beschadigd bij een aardbeving. Bij een volgende zware aardbeving in 1303 stortte het geheel in en werd in 1479 fort Qait Bey op deze plek gebouwd.