• New

Wageningen Universiteit Vijfje - Verzilverd Nederland UNC 5 Euro 2018

€ 9,95

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 1-3 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Nederland
Jaar
2018
Valuta
Euro
Nominale waarde
5,00
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
UNC
Oplage
60.000
Gewicht (g)
10,50
Diameter (mm)
29,00

Omschrijving

Wageningen University & Research (WUR) bestond 100 jaar in 2018. Ter viering van dit jubileum heeft Nederland het officiële Wageningen Vijfje uitgegeven. Deze € 5 Universiteitsmunt van Wageningen is een waardig eerbetoon aan de eeuw-oude en internationaal erkende kennisinstelling.

In het midden van de munt staat de geabstraheerde vorm van een zonnebloem met daarover het silhout van Koning Willem Alexander. De zonnebloemen, een belangrijk tuinbouwproduct, staan bekend als heliotropen. Dit betekent dat het bloemhoofd de hele dag draait om de zon te volgen en 's nachts terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie. Dit kenmerk kan worden geïnterpreteerd als een verwijzing naar de belangen van Wageningen University & Research wereldwijd.
Op de voorzijde van het Wageningen Vijfje is een patroon van cirkels met rechts een Erlenmeyer als symbool voor wetenschap afgebeeld. Links staat de waarde "5 EURO" aangegeven boven het logo van de Universiteit van Wageningen. Midden onderaan een kiemplantje.