• New

Kleinste Gouden Munt - Picciolo Malta Goud Proof 5 Euro 2013

€ 109,95

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 1-3 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Malta
Jaar
2013
Valuta
Euro
Nominale waarde
5,00
Metaal
Goud
Fijnheid
0,585
Kwaliteit
Proof
Oplage
10.000
Gewicht (g)
0,29
Diameter (mm)
11,00

Omschrijving

Deze Kleinste Gouden Munt die de Centrale Bank van Malta in 2013 heeft uitgebracht, beeldt de Picciolo af. De Picciolo was de kleinste munt die in Malta werd gebruikt in de tijd van de Orde van Malta, in de zestiende eeuw. De Picciolo toonde aan de ene kant de naam en het wapen van de regerende Grootmeester. Dit is de zijde die is afgebeeld op de keerzijde van de 5 euro munt. De andere kant van de Picciolo zelf liet het achtpuntige kruis zien van de Maltheser Orde.

De voorzijde van de 5 Euro munt is voorzien van het huidige wapen van Malta met een muurkroon erboven, het uitgiftejaar, de herkomst en de waarde aanduiding.

De Picciolo of Dinier was de laagste koperen denominatie die door de Orde van Sint Jan in Malta werd gebruikt. De zilveren scudo was gelijk aan 12 Tari en was onderverdeeld in 20 Grani. Elke Grani was onderverdeeld in 6 Piccioli. Een scudo was dus 1440 Piccioli waard. In Malta werd de Picciolo door 10 verschillende Grootmeesters geslagen. Het eerste type werd geslagen door Grootmeester Claude de la Sengle (1553-1557). De Picciolo was een kleine koperen munt van ongeveer 1,4 cm (diameter) en het gewicht was minder dan 1 gram.

Wilt u voordelig de Kleinste Gouden Munten ter wereld verzamelen? Klik dan hier om naar de bestelpagina te gaan en vul het reserveringsformulier in. Hier leest U hoe u direct € 40,- bespaart op uw kennismakingzending. Bovendien ontvangt u, bij één van de vervolgleveringen, deze gouden Maltese Picciolo voor slechts € 99,95 in plaats van € 109,95.