• New
  • Uitverkocht

BeNeLux Set: 75 Jaar Verdrag van Brussel België B.U. 11,64 Euro 2023

€ 65,00
Uitverkocht

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
België
Jaar
2023
Valuta
Euro
Nominale waarde
11,64
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
B.U.
Oplage
5.000
Gewicht (g)
135,00
Diameter (mm)
n.v.t.

Omschrijving

De Benelux Set 2023 staat in het teken van het Verdrag van Brussel, ook wel het Pact van Brussel genoemd. Dit Pact tussen Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk werd op 17 maart 1948 ondertekend en trad op 25 augustus in werking. Het voornaamste doel van het verdrag was een West-Europese samenwerking op militair gebied, die tegelijkertijd de banden moest versterken met de Verenigde Staten. Uiteindelijk leidde het verdrag tot de oprichting van de West-Europese Unie in 1954, waarvan de taken inmiddels zijn overgenomen door de EU.

Deze Benelux Set bevat alle 8 Euromunten van het jaar 2023 van België, Nederland en Luxemburg. Deze denominaties zijn niet allemaal in circulatie gebracht, wat de set voor verzamelaars extra interessant maakt. Bovendien is elke munt geslagen in de hoge verzamelkwaliteit Brilliant Uncirculated.

Naast de 24 Euromunten van de Benelux, bevat de Benelux Set 2023 een exclusieve penning. Het ontwerp is gebaseerd op het thema van de set. Op de voorzijde zijn de landen afgebeeld die het Verdrag hebben ondertekend. Langs de rand van de uitgifte staat het thema: "1948 Pact van Brussel 2023 - Voor Economische, Sociale en Culturele samenwerking en Collectieve Zelfverdediging".

Op de andere zijde leest men, in een spiraalvorm, de namen van belangrijke Europese samenwerkingsverbanden die na het Verdrag van Brussel zijn ontstaan. Deze leidden uiteindelijk tot de oprichting van de Europese Unie, waarvan de naam in het midden van de uitgifte is afgebeeld.