• New

100 Jaar Vredespaleis Vijfje - Verzilverd Nederland B.U. 5 Euro 2013

€ 26,95

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 1-3 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Nederland
Jaar
2013
Valuta
Euro
Nominale waarde
5,00
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
B.U.
Oplage
10.000
Gewicht (g)
10,50
Diameter (mm)
29,00

Omschrijving

Deze prachtige verzilverde herdenkingsmunt van 5 euro is geslagen in 2013. Hij is gemaakt omdat het 100 jaar geleden was dat het Vredespaleis werd geopend.
Op de voorzijde zien we een portret van koning Willem-Alexander en het jaar van uitgifte '2013'. Rondom het portret staat "WILLEM-ALEXANDER KONING DER NEDERLANDEN". Op de keerzijde zien we Het Vredespaleis over de schouders van twee personen in toga kijken. Ook zien we de tekst "100 jaar Vredespaleis", de nominale waarde "5€" en onderaan "ARBITRAGE RECHT VREDE".

In de zomer van 2013 is het 100 jaar geleden dat het Vredespaleis zijn deuren opende als onderkomen voor instellingen die werken aan wereldvrede en internationale rechtvaardigheid. Het Vredespaleis is een gebouw in Den Haag, Nederland. Het wordt vaak de zetel van het internationale recht genoemd omdat het onderdak biedt aan het Internationaal Gerechtshof (het belangrijkste gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties), het Permanente Hof van Arbitrage, de Haagse Academie voor Internationaal Recht en de uitgebreide Vredespaleisbibliotheek. Het Paleis werd officieel geopend op 28 augustus 1913. Oorspronkelijk werd het gebouwd als symbolisch onderkomen voor het Permanente Hof van Arbitrage. Een gerechtshof dat werd opgericht om een einde te maken aan de oorlog en dat bij verdrag werd ingesteld op de Haagse Vredesconferentie van 1899.