• New

1/16 Oz Goud Proof Dalmatiër Munt Kroatië Goud Proof 50 Kuna 2021

€ 249,00

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 1-3 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Kroatië
Jaar
2021
Valuta
Kuna
Nominale waarde
50,00
Metaal
Goud
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
Proof
Oplage
5.000
Gewicht (g)
1,94
Diameter (mm)
15,00

Omschrijving

Sinds de Euro is ingevoerd in Kroatië, is de interesse in oudere herdenkingsmunten van het land explosief gestegen. Binnen de EU, maar zelfs ook daarbuiten. Door deze grote internationale vraag en de strikt gelimiteerde oplagen zijn zilveren en gouden Kuna’s zeer lastig te verkrijgen. Zeker in Nederland.
Echter, u kunt nu een waardevolle officiële gouden Kroatische Kuna bemachtigen. Van deze herdenkingsmunt uit 2021 zijn slechts 5.000 exemplaren geslagen voor alle verzamelaars wereldwijd.

Deze 1/16 ounce gouden verzamelaarsmunt is het ideale geschenk voor speciale gelegenheden. De munt is geslagen in 24-karaat goud in Brilliant Uncirculated kwaliteit. De waardevolle herdenkingsmunt wordt geleverd in een hoogwaardige presentatiecassette met een Certificaat van Echtheid. Dit echtheidscertificaat is ondertekend door de gouverneur van de Kroatische Nationale Bank.

Misschien vraagt u zich af waarom er een dalmatiër op deze gouden Kuna is afgebeeld? Dat komt doordat uit onderzoek is gebleken dat de Dalmatische hond van oorsprong uit het huidige Kroatië komt. Het hondenras komt namelijk voor in documenten en op tekeningen uit de 16e eeuw.
De muntontwerper heeft de karakteristieke vlekken van de dalmatiër een speciaal patroon gegeven. Deze zijn gemaakt in de vorm van verschillende Kroatische eilanden. Ook is een deel van het vasteland in reliëf weergegeven, met zeegolven op de achtergrond.