• New

80 Jaar D-Day Verenigd Koninkrijk Zilver Proof 0,50 Pond 2024

€ 89,95

  Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld 1-3 werkdagen

  Bedenktijd

U heeft altijd 21 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug.

  Slechts € 3,95 verzendkosten

Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden

Specificaties

Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2024
Valuta
Pond
Nominale waarde
0,50
Metaal
Zilver
Fijnheid
0,925
Kwaliteit
Proof
Oplage
5.000
Gewicht (g)
7,40
Diameter (mm)
27,30

Omschrijving

Op D-Day, 6 juni 1944, bestormden meer dan 132.000 grondtroepen en 18.000 parachutisten met succes vijf aanvalsstranden langs de Normandische kustlijn in Frankrijk. Door voet aan de grond te krijgen op het vasteland van Europa konden de geallieerden een tweede front tegen Duitsland openen dat hielp om het tij van de Tweede Wereldoorlog te keren.

Ter herdenking van het 80ste jubileum van D-Day, heeft The Royal Mint in 2024 deze schitterende zilveren Herdenkingsmunt in de allerhoogste muntkwaliteit geslagen. Op de themazijde van de munt staat een ontwerp van de veelgeprezen kunstenaar David Lawrence. Op de munt die u vandaag hier kunt bemachtigen ziet u dappere soldaten die uit een schip stappen en een Normandisch strand bestormen. Boven hen ziet u geallieerde vliegtuigen die deze landing ondersteunden. De Engelse tekst bovenaan beschrijft het thema: “D-Day 6 June 1944”.

Onderaan de munt ziet u de woorden Utah, Omaha, Gold, Juno, Sword. Dit zijn de namen van de vijf stranden waarop de geallieerde soldaten landden. Op sommige plekken werd hevig gestreden en leden de geallieerden zware verliezen, zoals Juno en Gold. Maar aan het eind van de dag hadden de geallieerden op elk strand voet aan de grond gekregen.